Skip to main content

Brexit? NDQ investeert en is uw one-stop-shop specialist voor uw transport van en naar de UK!

Met ingang van 1 januari 2021 is het verplicht om bij het transport van goederen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk douaneformaliteiten te vervullen. NDQ  heeft daarom in een sterk partnership met EuroTracs geïnvesteerd in moderne oplossingen om ook na de Brexit dezelfde en zelfs nog meer kwaliteit te leveren voor alle zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

In het client portal kunt u uw ladingen terugvinden, alsook kunt alle benodigde douane-gerelateerde informatie invoegen. NDQ kan daaropvolgend alle douane inklaringen voor u regelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele vertragingen van uw lading. Met een uitmuntende IT organisatie is NDQ via EDI rechtstreeks verbonden met de rederijen, agenturen,… waardoor zij een constante, automatische voortgang kunnen garanderen.

eTrans softwareDoor de ruime ervaring met onbegeleide scheepvaart via de haven van Zeebrugge worden wachttijden voor chauffeurs aan de grens vermeden. Bovendien is de NDQ site in de haven van Zeebrugge een erkende laad- en loslocatie van de douane, een Ruimte Tijdelijke Opslag (RTO) en hun magazijn is een douane-entrepot.  Ook de rechtstreekse integratie van het TMS systeem met vooraanstaande rederijen met statusterugkoppeling, zorgt ervoor dat de dispatching van NDQ steeds een correct en real-time zicht heeft op de status van verschepingen, en in uitbreiding de status van uw goederen.

NDQ en Eurotracs, reeds jarenlang een sterk partnership!

eTrans TMSNDQ nam reeds jaren geleden de eerste grote automatisatie stappen met de implementatie van eTrans, het Transport Management Systeem van EuroTracs.  Door de continue investering in dit platform, en integraties vanuit eTrans met het eigen WMS systeem, een koppeling met een specifieke OCR-module voor het automatisch inlezen van orders die via mail of andere bronnen aangeleverd worden, zijn de diverse administratieve processen binnen NDQ uiterst modern gestroomlijnd.

Met de naderende komst van de Brexit, is EuroTracs opnieuw met NDQ rond de tafel gaan zitten, om ook de héél uitgebreide administratieve noden rond deze uitstap te automatiseren.  Vanaf heden kan de klant zelf alle benodigde informatie via het klantenportal registreren en de benodigde documenten koppelen.  Indien nodig verzorgt NDQ ook deze dienst via het TMS systeem.  Door rechtstreekse link met de agenturen en rederijen, en de nodige informatie die terugstroomt van deze partijen zet NDQ een grote stap om zijn specialisatie in transport van en naar het Verenigd Koninkrijk met dezelfde en nog betere kwaliteit als voorheen te garanderen.

Meer informatie:

Meer informatie over NDQ: https://ndq.be/nl/informatie-brexit/

Meer informatie over de oplossingen van EuroTracs: https://www.eurotracs.com

Overzicht nieuws