Skip to main content

FleetGO Group heeft met steun van Main Capital Partners de in Nederland gevestigde softwareleverancier Data2Track overgenomen. Dit is de derde strategische overname sinds de eerste investering van Main Capital Partners. De integratie van Data2Track zal het productaanbod van FleetGO Group verbeteren en het technologisch leiderschap versterken.

Data2Track Kantoor

Data2Track, met hoofdkantoor in Barneveld, is sinds 1995 een voorloper op het gebied van geïntegreerde softwareoplossingen. Hun cloud-gebaseerde fleet management systeem, dat fleet analytics, tijdregistratie en een Drivers App combineert, is essentieel voor het optimaliseren van logistieke operaties. Data2Track’s innovatieve, volledig cloud-gebaseerde mobiele oplossingen bieden een concurrentievoordeel in de markt. Het bedrijf bedient ongeveer 420 klanten, voornamelijk in Nederland, waaronder Verhoeven.eu, Schotpoort Logistics en Koopman Logistics.

FleetGO Group biedt een uitgebreid pakket softwareoplossingen voor transportbeheer, opslag, routeoptimalisatie, telematica en fleet management. Met een sterke aanwezigheid in de DACH- en Benelux-regio sluit de toevoeging van het cloudgebaseerde platform van Data2Track aan bij de strategie van FleetGO om een holistische suite te leveren die transport- en orderbeheer, warehousing,  asset management, routeplanning, telematica, tacho compliance en fleet management omvat. De Drivers App van Data2Track is een aanvulling op het aanbod van FleetGO en verbetert de servicemogelijkheden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Het gecombineerde productaanbod, de gedeelde expertise, het brede geografische bereik en het technologische leiderschap stellen FleetGO Group in staat om te profiteren van de voordelen van consolidatie, schaalvoordelen, technologische integratie en groei.

“Data2Track is een perfecte aanvulling op het productaanbod van FleetGO Group. De fleet management applicaties en de Drivers App vervullen een cruciale rol binnen de oplossing van de groep, waardoor we als één leverancier een uitgebreider pakket kunnen aanbieden. Onze klanten en die van Data2Track zullen aanzienlijk profiteren van dit verbeterde aanbod.”

Ronald van TielCEO van FleetGO Group

“Het bundelen van de krachten met FleetGO stelt Data2Track in staat om door te groeien naar het volgende niveau. Deze integratie combineert twee toonaangevende softwareleveranciers, biedt een aanzienlijk potentieel en stelt ons in staat om onze mogelijkheden binnen een grotere groep te maximaliseren. De synergie die hierdoor ontstaat, zal onze klanten een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden.”

Rob BouwerCommercieel Directeur bij Data2Track

“De overname van Data2Track door FleetGO is een strategische en intelligente zet. De oplossingen van Data2Track zullen het portfolio van FleetGO uitbreiden, kritieke tekorten opvullen en ervaren professionals toevoegen die de marktpositie van FleetGO als toonaangevende leverancier van logistieke software in Europa zullen versterken.”

Sven van Berge HenegouwenHead of DACH bij Main Capital Partners

Over Data2Track

https://www.d2t.nl/

Data2Track is een softwareleverancier gespecialiseerd in transportoplossingen, opgericht in 1995 en gevestigd in Barneveld, Nederland. Het bedrijf biedt uitgebreide track & trace-systemen, boordcomputers en innovatieve software voor wagenparkbeheer. Data2Track staat bekend om zijn voortdurende innovatie, waaronder de ontwikkeling van een eigen Drivers App, en bedient ongeveer 420 internationale klanten in verschillende sectoren.

Over FleetGO Group

https://fleetgo.com/

FleetGO Group is een pan-Europees logistiek softwarebedrijf dat een uitgebreid pakket biedt voor magazijn-, transport- en vlootbeheer. FleetGO werd opgericht in 2010 en vestigde al snel een sterke aanwezigheid op de markt met geavanceerde telematicaoplossingen. Het bedrijf breidde aanzienlijk uit door een strategische combinatie met Wanko Informationslogistik in 2022. Het cloudgebaseerde platform van FleetGO bedient meer dan 6.500 klanten in heel Europa en het hoofdkantoor is gevestigd in Hattem, Nederland, met meer dan 170 professionals die zich toeleggen op operationele efficiëntie.

Over Main Capital Partners

https://main.nl/

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten met ongeveer €6 miljard aan vermogen onder beheer. Main heeft meer dan 20 jaar ervaring in het uitbouwen van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams in haar portfolio als strategische partner om winstgevende groei en grotere softwaregroepen te realiseren. Als toonaangevende software-investeerder in Noordwest-Europa en Noord-Amerika, heeft Main 70 medewerkers die opereren vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf, Stockholm, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main onderhoudt een actieve portefeuille van meer dan 45 softwarebedrijven. In de onderliggende portefeuille werken meer dan 12.000 medewerkers. Via haar Main Social Institute ondersteunt Main studenten met beurzen om IT en Informatica te studeren aan Technische Universiteiten en Hogescholen.