Skip to main content

VM-Milktrans automatiseert de ophaling van zijn melkrondes door ingebruikname van eTrans en eMobile app van EuroTracs

vm-miltrans

VM Milktrans, een familiebedrijf actief in de agrocultuur, haalt sinds 2017 melk op bij landbouwbedrijven. Het bedrijf haalt dagelijks met 10 tankwagens meer dan 300.000 liter melk op. De lading wordt afgeleverd bij de eindklant voor verdere verwerking.

Voor een efficiënte planning van de diverse melkrondes wordt gebruik gemaakt van eTrans (TMS). eTrans laat het beheer van de verschillende ritten en de honderden locaties toe. De dagelijkse planning wordt met inbegrip van de verschillende stopplaatsen naar de eMobile app (boordcomputer) doorgestuurd. De chauffeurs zorgen voor het overpompen van de melk naar de tankwagens en punten deze opdracht op de boordcomputer af door ingave van het exacte volume.

Hierdoor behoudt men steeds het overzicht van het geladen volume per landbouwbedrijf. Na aflevering van de melk bij de eindklant verzoekt de workflow van de eMobile app de chauffeur om zijn tankwagen te cleanen. Op die manier kan hij de volgende dag zorgeloos en conform de EFCTO normen aan de slag.