Skip to main content

NDQ Logistics voorbereid op de toekomst!

NDQ is een familiebedrijf met kantoren in de historische stad Brugge in België. Van daaruit geven zij uw vracht een persoonlijk tintje en dragen zij elke dag van het jaar, dag en nacht, zorg over de lading van hun klanten. De hardwerkende mentaliteit en ‘niet volume maar service’-interpretatie, maakt van NDQ een uniek bedrijf.

De ligging nabij één van de belangrijkste toegangspoorten van België en bij uitbreiding Europa, maakt van NDQ een belangrijke speler in de logistieke wereld.  Het belang van Zeebrugge en de lokalisatie van NDQ kan u ook bekijken in volgende video.

Het bedrijf is opgericht in 2004 met slechts een paar trailers. Vandaag beschikken zij over een moderne vloot van meer dan 400 eigen tautliners.

Betere service door automatisatie!

NDQ heeft al heel snel na zijn opstart, het belang ingezien van automatisering om nog betere services te bieden.  Hiervoor is men een reeds jarenlange relatie aangegaan met EuroTracs, waarbij het TMS-platform eTrans is ingezet.

Op deze manier kon de volledige flow van orderregistratie, over planning tot en met facturatie binnen éénzelfde omgeving gebruikt worden.  Daarnaast zijn ook de specifieke warehouse bewegingen tussen eTrans en het product die gebruikt wordt voor het magazijnbeheer naadloos geïntegreerd.

De unieke kijk op planning, de integratie met ferry maatschappijen en alle andere tools die in samenwerking tussen NDQ en EuroTracs zijn gebouwd, zorgen ervoor dat de administratie, planning en klantenbeheer naadloos op elkaar zijn aangesloten.

Brexit of niet, wij zijn er klaar voor!

Als logistiek bedrijf met een sterke specialisatie op de UK, heeft NDQ zich volledig voorbereid op de – al dan niet – nakende Brexit. Op deze manier garandeert NDQ dan ook in elke scenario dat zij klaar zijn om de continuïteit van de dienstverlening van en naar de UK te garanderen.

In eTrans zijn de volledig mogelijkheden voor het declareren van goederen zowel door de eigen operators als door de klant voorzien. Met de nodige integraties voor het koppelen van documenten voor aangiftes, het koppelen met declaranten en de opvolgingsmechanismen kan NDQ de administratieve taken die door de verschillende partijen moeten worden uitgevoerd minimaliseren.

Het activeren van een klantenportal om deze taken ook voor hun partners te optimaliseren, zorgen ervoor dat een transparante flow van informatie alle partijen ten goede komt.

Meer informatie:

NDQ
Overzicht nieuws