Euro Tracs boordcomputer zorgt voor meerwaarde bij Transport Th. Wouters

“We winnen tijd, zijn efficiënter, en kunnen meer nauwkeurige informatie bezorgen aan onze klanten.” Tim Wouters, directeur bij Transport Wouters, is een bijzonder tevreden gebruiker van de producten van EuroTracs.

Transport Th. Wouters, gelegen midden Antwerpse haven, is gespecialiseerd in containertransport. Met een dertigtal eigen wagens en zo’n 40 medewerkers vervoerde de firma vorig jaar om en bij de 17.000 containers van en naar de Benelux.

Om al die bewegingen op te volgen, koos de transporteur voor EuroTracs. “In een eerste fase hebben we ingezet op de communicatie met de chauffeurs. Die verloopt nu via de boordcomputer van EuroTracs, waardoor de mensen op kantoor minder tijd spenderen aan het telefoneren met chauffeurs. De communicatie is duidelijker”, zegt zaakvoerder Tim Wouters. “Nu zijn we gestart met de volledige integratie die de boordcomputer linkt aan ons bestaand transport management system en ERP-pakket waardoor onze dispatchers in real time kunnen volgen wat er gebeurt.”

Vooral die tweede stap brengt voor Transport Th. Wouters belangrijke voordelen, zoals een grote tijdswinst. De chauffeur handelt van in zijn cabine al een deel van bepaalde administratieve stappen af, waardoor alle relevante gegevens, foto’s, statussen en documenten automatisch worden doorgestuurd en weggeschreven in het ERP-systeem. Ingestelde alerts zorgen er ook voor dat er proactief kan geanticipeerd worden op cruciale momenten die specifiek zijn voor de sector van het containervervoer. En omdat de actuele verkeersinformatie in rekening wordt genomen, kan de onderneming aan de klanten ook met redelijke zekerheid laten weten wanneer zijn container zal worden afgeleverd.

WEB BASED EN HARDWARE ONAFHANKELIJK

EuroTracs biedt met eMobile en eTrans een Fleet en Transport Management Systeem dat snel geconfigureerd kan worden op maat van de klant. Het is niet de klant die zich moet aanpassen , maar de technologie die zich schikt naar de manier waarop de transporteur werkt. eMobile is de boordcomputer voor tablet of smartphone van de chauffeur die ook bruikbaar is voor alle taken, binnen én buiten de cabine zoals het nemen van foto’s, documentscanning en het koppelen van trailers. Daarnaast kan de applicatie ook gebruikt worden voor het scannen van uitgebreide barcodes. Bovendien kunnen ook onderaannemers zo beter opgevolgd worden. Met eConnect kunnen transporteurs digitaal en automatisch data uitwisselen met verladers, wat nog eens extra tijd bespaart en fouten vermijdt.

“Ik geloof ook heel erg in het platform van EuroTracs”, besluit Tim Wouters. “Wij zijn van provider veranderd net omdat we deze doorgedreven implementatie met hén wilden doen. En het loopt nog steeds zeer goed. Wij zijn niet de grootste transportfirma, maar kunnen dankzij deze implementatie erg efficiënt werken en meerwaarde bieden aan onze klanten.”