ThyssenKrupp gaat een samenwerking aan met Logenios

Duizenden zendingen worden door ThyssenKrupp Steel Europe AG – als leidende fabrikant van hoogwaardige staalproducten – uitgevoerd  op maandelijkse basis, en dit op hun verschillende nationale en internationale locaties. Alleen al in Duisburg betreft dit meer dan 20.000 transporten.

Wanneer een expediteur later aan de poort of oprit komt dan gepland, door bvb. een ongunstige verkeerssituatie of om een andere reden, kan dit zeer gevoelig zijn voor de gecoördineerde processen.  Om dit tegen te gaan heeft ThyssenKrupp besloten gebruik te maken van eConnect, een open logistiek platform.

Dankzij de transparantie en naadloze real-time uitwisselen van statusinformatie tussen alle partijen die betrokken zijn bij de toeleveringsketen, mogelijk gemaakt door het web-base integratieportaal eConnect, leert ThyssenKrupp onmiddellijk wanneer afwijkingen optreden tijdens een transport.  De afdeling die verantwoordelijk is voor de opvolging en coördinatie van verzendingen, kan op elk moment flexibel reageren op korte termijnveranderingen en dus aanzienlijk beter de bedrijfsprocessen opvolgen.

Voor een beveiligde overdracht van informatie gebruikt ThyssenKupp het “Industrial Data Space” platform, ontwikkeld door het Fraunhofer instituut.

Het platform, oorspronkelijk geïntroduceerd als test, overtuigde ThyssenKrupp, zodat de internationaal gerenommeerde staalfabrikant zijn samenwerking met LOGENIOS nu heeft uitgebreid en verder gaat met deze oplossing.  We kijken ernaar uit om een betrouwbare en efficiënte samenwerking voor te zetten.