Transport Management en Fleet Management

Logistieke oplossingen voor de verlader leiden tot betere opvolging.

Deel uw verzendingen met uw vervoerders en monitor de progressie en kwaliteit van hun dienstverlening.

Wenst u als verlader op een uniforme manier uw transportopdrachten on-line te delen met uw vervoerders. De eConnect order exchange gateway biedt u hiervoor de nodige tools, zodat uw vervoerders steeds de laatste status rond de afhandeling van de verschillende opdrachten en de posities van uw ladingen met u kunnen communiceren. Dit op een gestandaardiseerde manier zodat u deze data kan integreren in eigen oplossingen. Dit zowel langs de zijde van de verlader als de vervoerder.

Heeft u graag controle over de status van uw opdrachten, en heeft u graag inzicht hoe u de efficiëntie en bezettingsgraden van uw locaties kan verbeteren, dan kan eConnect u zeker helpen. eConnect Order Execution Monitoring alarmeert u over uitzonderlijke situaties die zich voordoen, zodanig dat u zich enkel hoeft te concentreren op de zaken die verkeerd lopen. De ‘control tower’ die voor u werkt, en waarbij u steeds meer kan optimaliseren.

Eenvoudig uitwisselen van zendingen met eConnect Order Exchange Gateway.

Producenten en transportbedrijven maken vandaag veel gebruik van onderaannemers en hebben dan ook nood aan het uitwisselen van de ordergegevens met deze partijen om beter te kunnen samenwerken. Het is daarnaast ook zeer belangrijk dat zij steeds in real-time geïnformeerd zijn om op hun beurt hun eindklant goed te kunnen bedienen.

Met eConnect kan u transportopdrachten éénvoudig delen met uw vervoerder. De statusinformatie die up-to-date wordt gebracht door deze wordt automatisch opnieuw aan u aangeboden, zodat u deze geautomatiseerd in uw software kan laten verwerken. Ons platform zorgt ervoor dat doorheen de volledig logistieke keten, en bij inzet van meerdere partijen (charters) administratie wordt vereenvoudigd door geautomatiseerde samenwerking.

De Control Tower die U inzicht geeft met eConnect Order Execution Monitoring

Is het opvolgen of delen van orders belangrijk voor uw bedrijf? Heeft u veel shipments per dag en is het onmogelijk om de status van deze op te volgen? Kan management by exception informatie uw helpen tijdens de uitvoering van uw transporten? Moet jij ook een goed overzicht behouden over de inbound en outbound van goederen?

Met eConnect en de Order Execution Monitoring module, zorgen wij ervoor dat u zich enkel moet focussen op de shipments die potentieel gevaar lopen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u controle houdt over de bezetting van uw laad- en losplaatsen zodat geen bottlenecks ontstaan, en kan u met dit samenwerkingsplatform uw transporten begeleiden. En dit zonder investering van uw uitvoerders in dure telematica systemen, maar door integratie van hun bestaande tools.

Biedt de juiste tools aan uw vervoerder, zodat u in real-time uw proces nog beter maakt!

eConnect stelt u in staat om de vervoerders van uw goederen in real-time positie en statusinformatie met u te laten delen.  Op deze manier weet u steeds waar u goederen zich bevinden, welke de ETA is op de verschillende locaties en op welk tijdstip men de goederen laadt of levert. Dit kan men door de informatie die aangeleverd wordt door het telematica systeem van de vervoerder te integreren met eConnect.

Maakt u gebruik van vervoerders die niet over een boordcomputer beschikken, dan kan u hun de Logenios app ter beschikking stellen gedurende het tijdsvenster van de opdracht.  Met deze app kunnen zij u makkelijk vanop hun mobiele telefoon deze informatie ter beschikking stellen:

  • de positie van uw goederen;
  • de status van laden en lossen;
  • communiceer met uw vervoerders;
  • de verstuur beeldmateriaal bij schade, ongeval, …
  •  …

Samen met eConnect weet u steeds wat speelt, en verbetert u de samenwerking met uw verlader en subcontractor op éénvoudige wijze.