Laiterie des Ardennes

LAITERIE DES ARDENNES is een Belgische coöperatie gevestigd in Libramont, met 2.000 leden, aanwezig in heel België. SOLAREC is de dochteronderneming van LDA die zorgt voor de ophaling bij al haar leden.

LDANa het melken wordt de melk op de boerderij van de ledenopgeslagen in een koeltank. Iedere 72 uur passeert men bij elk melkveebedrijf voor het ophalen van de verse melk. Deze collectie wordt continu georganiseerd, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De ophaling op de boerderij gebeurt met tankwagens van 17.000 liter of opleggers van 28.000 liter. Elke vrachtwagen is uitgerust met het RFID-systeem voor het identificeren van melkmonsters.

VSolarecoor het nog beter automatiseren van deze ophaalrondes, wordt eMobile App van EuroTracs geïmplementeerd.  Op die manier heeft men steeds een juist beeld van de verschillende tankwagens, de status van hun ophaalronde en eventuele problemen die kunnen voorkomen.  De continue communicatie met de chauffeurs, het samenbrengen van alle data gedurende de ophaalrondes, en in een latere fase de implementatie van de geplande routes via eMobile, zorgt ervoor dat de kwaliteit naar de verschillende leden – melkveebedrijf – nog beter wordt geautomatiseerd.