parallax background

KTO: nog betere dienstverlening door inzet eMobile App van EuroTracs

KTO LogisticsKTO is een toonaangevende logistieke dienstverlener met een focus op de nichemarkt van de vloerbekleding. Het hoofdkantoor bevindt zich te Izegem in België vlakbij de Franse grens.

KTO coördineert transport, distributie en aanverwante logistieke activiteiten zoals opslag, orderpicking, maken van winkel displays en op maat snijden van vloerbekleding. Groupage en fijnmazige distributie behoren tot de kernactiviteiten van deze gespecialiseerde transportonderneming.

Tot de voornaamste producten behoren kamerbreed tapijt, vinyl, karpetten, laminaat, parket en aanverwante producten zoals ondertapijt, plinten, stalen en in-store materiaal.

De internationale groep bestaat uit:

  • KTO nv – transport
  • KTO Logistics nv – warehousing
  • KTO Sasu – logistiek platform Frankrijk
  • Transa/ASP nv – ic-technologie

KTO organiseert voornamelijk transport naar bouw-en decoratie handelaars in Benelux, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Over de jaren heen heeft KTO een internationaal netwerk uitgebouwd die haar in staat stelt vloerbekleding te transporteren naar bijna het volledige grondgebied van Centraal-Europa.

De KTO-groep die beschikt over eigen ontwikkelde software platformen, heeft gekozen voor het integreren van de eMobile App boordcomputer van EuroTracs. Dit als één van de laatste schakels in hun informatiseringsproces om de volledige communicatie flow en goederen afhandeling te optimaliseren tot in de vrachtwagen. Op deze manier wordt ook de bestuurder ingeschakeld in de data flow van de logistieke keten om zowel de interne processen, als de communicatie naar de klant te optimaliseren.

Meer informatie over KTO: www.kto.be

Meer informatie over eMobile App: eMobile boordcomputer